Megnyílt a világörökségi Kőporosi-pincesor új látogatóközpontja és infografikai kiállítása. A látogatóközpont lehetővé teszi a Kőporosi-pincesort meglátogató vendégek és érdeklődők korszerű és színvonalas kiszolgálását, borkóstolások, kultúrális- és gasztronómiai rendezvények lebonyolítását.

A Tokaji Borvidékért Fejlesztési Tanács vezetésével településünk önkormányzata egy turisztikai- és élménypontot hozott létre a Kőporosi Pincesor tetejében. Az új létesítmény egyszerre szolgálja majd a közösségi rendezvényeket és a helyi borászokat is. A legtöbb pince ugyanis nem alkalmas arra, hogy nagyobb vendégseregeket leültethessünk, így a borkóstolásos események már nagyobb 40-50 fős csoportok részére is megoldhatóvá váltak.

A pincesor tetején elhelyezkedő építményben és borteraszán a hangulatos pincesorok körbesétálása után megpihenve a látogatók gyönyörködhetnek a páratlan panorámában, az alattuk elhelyezkedő völgyben és faluban, a szemközti Gomboshegyi Pincesorban, valamint a körbefutó zempléni hegycsúcsokban, ahol jó időben ellátni az újhelyi sátor-hegyekig, és a bodrogközi sík vidékre is.

A pályázati projekt zárásaként sorra kerülő átadáson beszédet mondott Stumpf István, a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Wáberer György, a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Rák József polgármester, a kiállítást pedig Virág Zsolt, a Magyar Kastélyprogram Kft. igazgatója mutatta be.