Immár 24. alkalommal Budapesten került megrendezésre a VinAgora – Nemzetközi Borverseny, Magyarország egyetlen nemzetközileg is akkreditált, a legjelentősebb nemzetközi szakmai szervezetek védnökségét élvező borversenye 2023. április 15-18. között.

A versenyre a világ minden tájáról 917 bor érkezett, melyeket a legfontosabb bortermő országokból érkező, 73 fős borszakember gárda értékelt. A verseny szigorú szakmai előírások szerint, a nyilvánosság kizárásával zajlott, a bírálók számára a borkóstoláshoz legoptimálisabb körülmények megteremtésével.

A borok bírálata egy világszínvonalú, saját fejlesztésű bíráló szoftver segítségével történt, mely lehetővé tette, hogy a VinAgora után a nevezett borok mindegyike megkapja saját komplex bírálati lapját, így juttatva el a borász és a fogyasztók számára számos fontos információt. A borversenyt követően az érmet nyert borok palackra ragasztható éremmatricát kaptak, így a minőség a borkedvelők számára egyértelműen beazonosíthatóvá válik, megkönnyítve a borvásárlást, borválasztáskor felmerülő döntést.

Az idei VinAgorán szereplő borok között ott volt a Naár Pincészet 2019. évi 6 puttonyos Sárgamuskotály Aszúja is, mely nagyarany minősítést kapott.

Vinagora nagyarany eredmények

Vinagora termék adatlap